Qui sóc jo

Acadèmicament sóc…
 • Llicenciada en Ciències de la Comunicació (UAB)
 • Estudis de Psicologia (UOC)
 • Mindfulness trainer certificada (UB i Mindful Schools USA)
També m’he format en…
 • Mindful Communication. Programa de comunicació conscient i no violenta. (Mindful Schools. USA). 2017.
 • Mindfulness i compassió (ABCT). Programa de compassió basat en els estils d’aferrament (Universitat de Saragossa). 2017.
 • Mindfulness en les organitzacions i l’empresa del s. XXI. Congrés Internacional. (Universitat de Saragossa). 2017.
 • Mindfulness a l’educació. Programa Wake up Schools-Escoles Despertes. Nivells 1 i 2. (UB). 2014-2015.
 • Curs Internacional de Mindfulness impartit per Thich Nhat Hanh. (UB, Departament d’Educació de la Generalitat i Institut Europeu de Budisme Aplicat). 2014.
 • I i II Jornades Internacionals de Mindfulness en educació (UB). 2014 i 2016.
 • ‘The science of happiness’. (The University of California, Berkeley, USA)
 • ‘Team coaching: gestió d’equips’ (Orbital 40, Parc científic i tecnològic de Terrassa). 2017
 • Psicologia positiva: mindfulness, resiliència i felicitat a l’empresa. (UJI, Castelló). 2012.
 • Mindfulness i psicologia cognitivo-conductual. (Psicomindfulness). 2012.
 • Coaching enfocat a la Inteligència Emocional i reducció de l’estrès. (UNED).
 • The Mindfulness Summit (Melli O’brian. Austràlia)
 • Real Happiness Challenge (Sharon Salzberg. New York University)
Aura Costa
Com a emprenedora i formadora…

He fundat i dirigeixo Optimisme Vital, una marca dedicada a la formació en mindfulness i comunicació. Des de l’any 2011, dissenyo i implemento programes de formació en mindfulness, gestió de l’estrès, prevenció i gestió de conflictes i comunicació. Treballo, majoritàriament, en els àmbits empresarial, educatiu i sanitari; així com també per a l’administració pública.

Actualment, també sóc tutora del Grau de Comunicació de la UOC i professora de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de la UAB, UB i Pompeu Fabra. A més, dissenyo i imparteixo programes d’innovació docent (mindfulness, prevenció de conflictes i comunicació) per a professors d’escoles i instituts amb l’empresa Intelekto Consultores i sóc formadora de Mindfulness empresarial per a PIMEC.

He estat, a més, professora de Grau Mitjà i Superior de Comunicació, Ràdio, Producció i espectacles.

Algunes de les institucions que han confiat en mi com a formadora són: l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, el Col·legi d’Advocats de Sabadell, el Sant Cugat Trade Center, el Centre de Serveis a l’empresa i l’empreneduria de l’Ajuntament de Polinyà, PIMEC, Talent Trainers i desenes de centres educatius.

Com a periodista i comunicadora…

He treballat durant 22 anys a diversos mitjans de comunicació públics i privats de tots els àmbits geogràfics (locals, autonòmics i estatals). Entre ells: TV3, Canal 33, Antena 3TV, TV2, City TV (Ara 8TV), Canal Català Vallès, RAC 1, Com Ràdio, La Xarxa, La Vanguàrdia Vallès, El Temps, Franquicias y Negocios, Diari de Terrassa, Ràdio Sabadell o Ràdio Sant Cugat.

He fet de reportera, enviada especial, guionista, productora, coordinadora de redacció, editora i directora d’informatius de ràdio i TV i he dirigit i/o presentat programes de ràdio d’abast local, autonòmic i estatal.

He coordinat equips, he estat cap de programació i de producció i també he dirigit i presentat durant 9 anys un magazine matinal de ràdio diari de 5 hores de durada.

He ideat, dirigit i/o presentat nombrosos programes radiofònics i televisius: especials eleccions locals i autonòmiques (Ràdio i TV), especial atemptats 11 de setembre (TV), informatiu especial resum de l’any (Râdio i TV), etc.

A més, he organitzat, conduït i presentat gales i esdeveniments culturals i socials amb assistència de públic de fins a 500 persones (lliurament de premis, presentació de concursos internacionals, commemoracions institucionals de gala…).

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies