Parlar amb malalts i familiars

Curs: ‘Estratègies de comunicació amb el pacient i la seva família des de l’enfocament del mindfulness’

Formació presencial de de 20 hores (8 sessions de 2’5 h.)

En la pràctica diària de l’assistència mèdica, la relació entre el personal sanitari, el pacient i els seus familiars és sovint punt de fricció o petits conflictes. El dolor, dubtes o actituts del malalt i/o dels seus familiars, combinat amb les càrregues de feina i l’estrès dels professionals sanitaris fan que a uns i als altres els costi trobar una manera efectiva de comunicar-se. I no obstant això, la comunicació entre ells és imprescindible: a l’hora d’informar de l’evolució del malalt, fer avaluacions i diagnòstics, acollir les seves demandes, demanar consentiments, comunicar males notícies, intervenir en desavinences, etc.

L’objectiu d’aquest curs és ensenyar als professionals sanitaris algunes de les tècniques més eficaces que s’han desenvolupat des de l’enfocament mindfulness per tal de millorar la comunicació amb els pacients i familiars. Amb elles, guanyarà en calma i tranquilitat a l’hora d’haver d’abordar aquestes situacions, reduirà el seu grau d’estrès, millorarà la seva eficàcia laboral (en obtenir més i millor informació del pacient) i afavorirà un millor clima a les habitacions i plantes, entre d’altres.

Formació en base a tècniques de role-playing i pràctiques tant a classe, com a casa i a l’entorn hospitalari. Fonaments teòrics del mindfulness, la psicologia de la comunicació i la comunicació en els processos d’acompanyament a les malalties de llarga durada i en la mort.

Per als professionals sanitaris que estan en contacte constant amb malalts i familiars i que s’hi han de comunicar o gestionar situacions complicades. Persones, a més, que vulguin aprendre i desenvolupar una manera de comunicar-se basada en la comprensió, la compassió, l’escolta profunda i la promoció de la calma.

Si vols que faci aquest curs al teu hospital, centre sanitari o assistencial, omple el següent formulari.
Si vols assistir a un curs com aquest, clica a l’agenda.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies